Autor: 021

Novi Sad
07.06.2016.
14:48
Saobraćajna policija u sredu i četvrtak, 8. i 9. juna pojačano će kontrolisati prelazak pešaka van pešačkog prelaza, na crveno svetlo ili uz korišćenje mobilnog telefona.
  • bogi

    09.06.2016 20:20
    sramota
    sram Vas bilo, napravite akciju kažnjavanja vozača koji na grbavici ostavljaju kola na ulici gde stignu ali na grbavicu ne smete da uđete
  • Vamonos

    09.06.2016 17:41
    Nasi policajci
    Nasa predana policija kaznjava penzionere kaznama od 5000 rsd. Vecina koji su kaznjeni su bili penzioneri. Policajac Milos Kalicanin kanjava bracni par penzionera svakom po 5000 rsd. Gde je ta ckica pi kad se nesto stvarno treba napraviti. Jbg,najlakse kaznjavati penzice zato sto nisu presli na pesacki. Covek jednostavno uziva dok pise kazne. Imam svedoka pored sebe. Milos Kalicanin super heroj policije:)
  • petar

    09.06.2016 06:41
    Samo Vas molim, da sutite jer kao stranac svaki dan od kuce do centra vidim manijake koji ne postuju ama nikoga. Voze luduju preticu zabijaju se do tebe idu po desnoj BUS traci na pesackom sta je to? KOliko puta sam takve prijavljivao i sta? Cak sam dosao na sud prekrsajni dosao vlasnik auta koji kao nije bio on u autu a nece da kaze ko je bio. Ma sramota, dodjite u Ljubljanu, Graz, Klagenfurt da vidite kako se vozi i postuju pesaci. A nasi gasterbajteri koji dodju sa BEckim tablicama posebno mislite da tako parkiraju i u BEcu? aha malo morgen, da vidis kakve kazne su oduzimanje auta kao u Holandiji. Nisu nemci kulturni jer su Nemci nego su ih mlatarali po novcaniku a i vas treba da se nauce primitivci. Pre neki dan tip luduje sa novim Opelom sa zenom, pretice, oce da me preskoci onda naglo predje u Bus traku i dodje na semaforu crveno pored mene i pitam ga: sta ludujes? Odmah agresija, napad, psovanje, seljanizanim da te kap, a na ogledalu mu visi krizic. I jos preti ali sam se vec oladio od ove Srpske nekulture jer nisu svi takvi svaka cast dobrim soferima Novog Sada a ove bi ja rigorozno kaznjavao. Da o taxisitima ne govorim to je takvo divljastvo. Ma sramite se nista drugo.
  • Pešak

    08.06.2016 00:52
    Najgori pešaci su vozači. Parkiraju se i odmah prelaze ulicu na nedozvoljenom mestu. To se najbolje vidi na Bulevaru Mihajla Pupina.
  • Nikola

    08.06.2016 00:51
    @Nella

    Možda je čudno (ili možda i ne), ali to ga ne oslobađa krivice ukoliko pogazi pešaka. Tako je uglavnom u sudskoj praksi. Naravno, uvek postoje izuzeci.
  • yuyu

    07.06.2016 23:59
    @Nella
    Draga Nella ne znam zasto se meni direktno obracate kao da sam ja taj pesak sto se vuce lagano preko 6 traka bulevara. Ja sam u 99% slucajeva vozac a u 1% pesak. Nisam cak imao ni nameru da branim pesake, naprotiv, pravilo saobracaja nalaze da se ulica kada se prelazi van obelezenog pesackog prelaza prelazi u najbrzem i najkracim mogucim putem, dakle pravolinijski i sto brze. Nigde u svom komentaru nisam rekao da u tom slucaju pesak ima bilo kakvu prednost, vec sam samo hteo da ih odbranim od vozaca kao sto je Igor koji bi ih sve odmah oglobio sa po 10.000 rsd. Kazete vi vozac nije duzan menjati pravac ili kociti u tom slucaju? Znaci vozite vi tako bulevarom i starac vam lagano prelazi ulicu, vi idete 50 km/h i sta radite? Ne kocite, ne pokusavate da ga eskivirate? On ne moze mozda brze, mozda vas ne vidi i duzni ste da ga ne zgazite.
  • @Eh

    07.06.2016 23:55
    A može i malo obrazovanja. Zeleno svetlo znači da se sme POČETI prelazak ulice. Crveno svetlo znači da se ne sme POČETI prelazak ulice. Nikakva jurnjava nije potrebna, samo malo mozga i pismenosti.
  • Dodaj gas...

    07.06.2016 22:27
    Policija najavljuje unapred akciju, zato što i oni znaju kolike su nam plate, i šta plaćamo od njih. I hvala im!
    Najava akcije služi kao podsetnik, kao podizanje svesti
    A vozači? Ubeđeni su da je dozvoljeno gaziti pešake, samo ako je van pešačkog.
    Dok im sudija ne objasni zbog čega se polaže za vozačku dozvolu.
    Interesantno bi bilo snimati, za sve televizije, kako srpski vozači DODAJU GAS kada vide pešaka. Uslov za to je da u blizini nema policije, da nema kamera.
    Dodavanjem gasa žele da poruče pešaku da ne smeta.
    To nigde u Evropi nećete videti.
    Kada spazi pešaka - a on pokazuje silu. Vozač sa dozvolom.
  • Nella

    07.06.2016 21:14
    @yuyu
    Može se prelaziti i ulica i bulevar, ako je prelaz udaljen više od 100 metara, ALI tada nemate pravo prvenstva, niti možete ometati saobraćaj!
    To znači da vozač zbog vas ne mora da usporava, koči, menja traku i sl. da bi vas izbegao kada vi ležerno prelazite kolovoz!
  • yuyu

    07.06.2016 19:41
    ....
    Igore, pre nego sto pocnes da glumis dezurnog dusebriznika prvo se upoznaj sa osnovnim pravilima saobracaja, inace ovako svojim komentarom samo pokazujes svoju saobracajnu nepismenost, a sto je najgore verovatno posedujes vozacku dozvolu. Znaci po tebi treba ako je moguce i zgaziti pesaka na bulevaru? Cisto da znas prelazak je dozvoljen bilo gde pa tako i na famoznom bulevaru oslobodjenja ako sa jedne i sa druge strane pesacki prelaz nije blize od 100 metara. Jednom sam licno tako setao sa svojom devojkom i rekao sam joj ajde da predjemo ulicu (bulevar cara lazara konkretno) a tacno naspram nas su stajali saobracajci sa radarom. Na sta je ona reagovala u fazonu jesi lud? Ja nju za ruku i pravo preko 4 trake na njih i pitam ih to da joj dokazem, na sta su oni potvrdili moju tvrdnju. Vozaci polu-pismeni su najveci problem a ne pesaci, i jos jedna stvar: zbog cega policija unapred najavljuje tu akciju, i jos kaze tacno vreme i datum kontrole? Ludilo mozga.
  • Igor

    07.06.2016 17:34
    Zar ne bi trebalo da ta akcija traje non stop?! Za prelazak preko bul oslobodjenja van pesackog treba da bude kazna 10,000 din. A svaki dan ljudi to rade kao da je to sasvim normalno, pih tri trake, pa ostrvo pa ponovo tri trake.
  • Eh

    07.06.2016 16:55
    U mom slučaju, moraće dobro da potrče i zarade taj dinar.
    A onda da objasne određeni semafor kod Doma Zdravlja, zbog čega ne pruža ni zdravom čoveku priliku da ga pređe u roku 7 sekundi, a kamoli bolesnom. I tu može tužba protiv Grada.
    A sve u slavu brže jurnjave kroz Novi Sad.
  • Jovan

    07.06.2016 16:12
    A kada ce saobracajna policija poceti da kontrolise mafijase sto jure u dzipovima ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna